dilluns, 19 de maig del 2008

Led Zeppelin


Quines pintes, no? Setanteros totals... En Joan Cabré ens acosta a un dels grups mítics de la història del rock, referència de molts grups d'avui i de sempre. Al final podeu escoltar una dels seus temes més populars, "Stairway to heaven". Aquests sí que són tot un clàssic!

En Joan Cabré diu:
Avui recomano un dels grups que més influència han exercit al món del rock a partir dels anys 70: Led Zeppelin.
Segur que molts de vosaltres ja n'heu sentit a parlar, però no està de més que sabeu un parell de detalls bàsics:
- El grup està format per Robert Plant (veu), Jimmy Page (guitarra), John Paul Jones (baix) i John Bonzo Bonham (bateria). Tots quatre estan considerats uns pioners i referents de gènere amb els seus respectius instruments.
- El grup va dissoldre's l'any 1980 per la mort de Bonzo, produïda per aspiració del seu propi vòmit.
És possible que a alguns no us agradi, ja que és rock de la old school i no són gaires els grups d'avui dia que conservin l'estil original dels 70.
Per acabar, deixo una cançó de LZ que, tot i no ser tant coneguda com la famosa "Stairway to Heaven", a mi m'encanta.
free music

2 comentaris:

Prova de bloc1 ha dit...

M'agraden els grups que avui en dia són anomenats amb substantius del pleistocè (dinosaures, etc). Jo sóc un fan de l'ELO (Electric Light Orchestra). Recomano un disc: Out of the blue i una cançó : Standing in the rain

Felicitats, Joan, pel tueu blog

Anònim ha dit...

Molt bé, il·lustre fontdeglòria, blog de nivell. Excelsos Led Zeppelin, i especialment espectaculars babe i'm gonna leave you i when the levee breaks, si se'm permet la recomanació; Per a aquesta última, i desviant-nos de la línia, us diria que prescindiu de la lletra i trobeu alguna dona (o qui vulgueu, evidentment) que us la gestioni amb un strip-tease. Us saltaran les llàgrimes!
Menció especial per a Kashmir