dilluns, 19 de maig de 2008

Led Zeppelin


Quines pintes, no? Setanteros totals... En Joan Cabré ens acosta a un dels grups mítics de la història del rock, referència de molts grups d'avui i de sempre. Al final podeu escoltar una dels seus temes més populars, "Stairway to heaven". Aquests sí que són tot un clàssic!

En Joan Cabré diu:
Avui recomano un dels grups que més influència han exercit al món del rock a partir dels anys 70: Led Zeppelin.
Segur que molts de vosaltres ja n'heu sentit a parlar, però no està de més que sabeu un parell de detalls bàsics:
- El grup està format per Robert Plant (veu), Jimmy Page (guitarra), John Paul Jones (baix) i John Bonzo Bonham (bateria). Tots quatre estan considerats uns pioners i referents de gènere amb els seus respectius instruments.
- El grup va dissoldre's l'any 1980 per la mort de Bonzo, produïda per aspiració del seu propi vòmit.
És possible que a alguns no us agradi, ja que és rock de la old school i no són gaires els grups d'avui dia que conservin l'estil original dels 70.
Per acabar, deixo una cançó de LZ que, tot i no ser tant coneguda com la famosa "Stairway to Heaven", a mi m'encanta.
free music

2 comentaris:

Ramon Boixader i Blanch ha dit...

M'agraden els grups que avui en dia són anomenats amb substantius del pleistocè (dinosaures, etc). Jo sóc un fan de l'ELO (Electric Light Orchestra). Recomano un disc: Out of the blue i una cançó : Standing in the rain

Felicitats, Joan, pel tueu blog

Anònim ha dit...

Molt bé, il·lustre fontdeglòria, blog de nivell. Excelsos Led Zeppelin, i especialment espectaculars babe i'm gonna leave you i when the levee breaks, si se'm permet la recomanació; Per a aquesta última, i desviant-nos de la línia, us diria que prescindiu de la lletra i trobeu alguna dona (o qui vulgueu, evidentment) que us la gestioni amb un strip-tease. Us saltaran les llàgrimes!
Menció especial per a Kashmir