dimecres, 14 de maig del 2008

JA PODEU ENTRAR COMENTARIS!

Novel·les, pel·lícules, poemes, esdeveniments, suggerències...
Si cliqueu a l'apartat de comentaris, podeu enviar-me sense cap mena de restrició totes les suggerències o comentaris sobre aquest nou espai que acabem d'encetar. Aquí podeu recomanar aquella pel·lícula, aquell llibre, aquell poema, aquella cançó, o grup o simplement aquella frase que us va impactar i que voleu compartir amb tothom a través d'aquest racó. Aquí també em podeu fer suggerències sobre el nom que li posem al bloc, sobre el que us agradaria trobar-hi o el que hi voldríeu compartir.
Penseu que aquest espai l'he creat per a nosaltres; sense la vostra participació no tindria cap sentit. Al final, sou vosaltres els que decidiu en què ho convertim.Doncs res, ja ho sabeu. tan fàcil com entrar el comentari a l'etiqueta d'aquí baix.
Gràcies.

26 comentaris:

Anònim ha dit...

Primer Comentari? ^^

Sembla un bon bloc, encara li trobare alguna utilitat....

la cançó és bona!

Makesme ha dit...

Bueno, jo...així en plan, per recomenar un llibre...
m'agradaria dir el de: "La ladrona de libros".

la cançó genial, el grup béstial.

John Carrawell ha dit...

Hola Joan,


Comento des del blog que t'he dit que tenia, ja saps que qualsevol suggerència és benvinguda.

A banda del disseny que li vulguis donar al teu blog, no estaria de més que hi incloguessis algunes utilitats com el SiteMeter (http://www.sitemeter.com/), que serveix per comptar visites i tenir constància de si el blog té afluència o no, o també un apartat de sindicació de notícies d'altres webs, per tal de poder tenir el blog actualitzat automàticament a nivell de continguts externs.

Entrant en matèria, et proposo que dediquis, un cop per setmana, una entrada sobre cinema i pel·lícules, que pot ser molt interessant i és un tema que generalment tots ens predisposem a comentar.

Ja et buscaré alguna pàgina on puguis mirar i triar algunes de les diferents utilitats de Blogger.


Fins aviat!


Joan Cabré

Makesme ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Anònim ha dit...

m'agradaria recomanar el llibre de "El enamorado de la Osa Mayor",és un llibre escrit per un polac, Sergiusz Piasecki, que el va escriure mentre estava a la presó tancat per contraband. Sembla que és l'únic llibre que va escriure, i és una llastima, perquè sap transmetre uns valors que trobo realment admirables. La història tracta sobre un noi que entra a un grup de contrabandistes, la banda arriba al seu moment de màxim esplendor, i desprès lentament entra en decadència per culpa de que en la comunitat de contrabandistes, que resideix a Pomerania (una ciutat polaca),passen per davant els interessos i l'odi que hi pot haver entre dos persones avans que la honradesa, l'honor, la noblesa... en fi, totes les normes no escrites d'una comunitat. Molt recomanable llegir-lo. Si algu està interessat en més informació sobre el llibre pot consultar la seguent web http://tiramillas.recoletos.es/libros/resenas/resenas060719/piasecki.html El tenen a la casa del llibre. Si algú troba un altre llibre del mateix autor per favor que penji un comentari explicant-ho.

John Carrawell ha dit...

Hola,

Bé, abans no he pogut per falta de temps però ara que vaig més tranquil deixo caure algunes recomanacions per aquí, aquest cop de tall musical:

Opeth: Ja fa uns quants anys que aquests metaleros suecs es troben en el Olimp del metal, que és un gènere molt criticat i del qual n'estic fart de sentir tòpics, generalitzacions i calúmnies que, generalment, són els prejudicis de l'ignorant. No vull endinsar-me en la música més dura de Opeth perquè potser seria un salt massa brusc, però m'ha semblat idoni seleccionar un dels discos, que és molt melòdic i relaxat dins del que és el gènere del death metal:

--> Damnation: El disc més suau d'Opeth. Les cançons combinen molts fragments lents i fins i tot experimentals amb alguns fragments més accelerats. Segurament més d'una cançó uns enganxarà.

http://www.deezer.com/#music/album/4415



També vull donar-vos a conèixer un dels altres consagrats del metal progressiu -tot i que poc coneguts-, ni més ni menys que Dream Theater, del qual us selecciono el que per mi és el millor disc:

-->Scenes From A Memory: El virtuosisme de tots els membres del grup elevat al seu màxim exponent. No té sentit descriure l'experiència sonora, només es tracta d'escoltar i intentar apreciar la qualitat.

http://www.deezer.com/#music/album/3697



Si voleu saber més d'Opeth i de Dream Theater:

http://es.wikipedia.org/wiki/Opeth

http://es.wikipedia.org/wiki/Dream_Theater



Fins aviat!

Anònim ha dit...

Joan!
Mira et deixo el poema de Pablo Neruda que té dit recitat per el Ubago. Que és molt maco home!

http://es.youtube.com/watch?v=EJXraRqi6eQ

T'ho deixo per el youtube perquè així no t'ho hagis de baixar ni res que sempre fa mandra fer això.

(la cançoneta que no para de sonar a la pag. principal posa molt nerviosa, tot i que es maca) jaja

adeu!
neus.

Anònim ha dit...

Fontde!
A mi m'agradaria que la gent escoltés una cançó que es diu "El final del cuento de hadas" de Chojin.
Quan me la van ensenyar em va impactar moltissim. Ademes reflecteix molt bé un fet per el que estan passant moltes dones. Sobretot escolta la lletra!!

marina.

Makesme ha dit...

Ai, per cert!
Que no me'n he adonat, i se'm ha tallat el comentari..:S

El llibre de la ladrona de libros.. la veritat, em fa bastanta mandra escriure de que va i tot..pero:


http://www.larioja.com/20070926/cultura/markus-zusak-publica-ladrona-20070926.html

Suposo que alla ho explica..
a qui li agradi llegir sobre la epoca nazi i tal, la segona guerra mundial i totes aquestes coses, aquest llibre es perfecte.

Genial historia, i perfecte manera d'exlicarla.


ale, un petoo.


Helena.

Twiggy_miss ha dit...

holaa

a mi m'agradaria recomanar una web de relats en català, on la gent pot escriure, llegir, opinar i conéixer altres relataires. Jo fa temps que en sóc autora i hi tinc uns quants relats penjats sota el pseudònim de Meryl (per si algú s'interessa i em comenta alguna cosa, que sempre és bo :D)

si us agrada llegir o escriure o tafanejar una mica segur que us agrada. a més a més també s'hi fan concursos i reptes. he de dir que n'hi ha de realment interessants sota la columna de 'l'editora destaca'.

a més, penso que internet pot ser una bona eina per posar a l'abast de tothom la lectura i llegir, de tan en tan, no llibres, sinó relats d'altres persones que comparteixen una mateixa afició, compartint experiències, humor, etc.

vamooos

que s'ha de visitar :)

http://www.relatsencatala.com


bonaa nit

laia torra

Maria Hradvíno ha dit...

Joan!
a mi m'agradaria parlar de Belle&Sebastian, un grup de Glasgow de finals dels noranta.

La seva música es considera pop indie, i tot i que no son gaire coneguts pel gran públic tenen fans fidels i ja porten set CD's editats (sense contar singles i recopilacions).

Jo em quedo amb el primer (Tigermilk) i l'últim (The life pursuit) i sobretot amb aquesta cançó..

http://www.youtube.com/watch?v=lvS902DLEVI


ale,
un petoó

maria.

Anònim ha dit...

Joan!

Bé jo de llibres la veritat no en tinc molta idea, ja que llegir llegir jo no gaire, m'agrada llegir si el llibre és interessant i em puc passar hores però no tinc temps, tot i així hi ha un llibre que em va agradar ja que és diferent de la resta i és molt fàcil de llegir; es diu: "La vida a la porta de la nevera".

Per cert la cançó molt bona, a mi també m'agrada The Pixies i aquesta cançó la tinc:)

Bé això és tot, ja m'aniré passant avera que diu la gent per aquí.

Helena Gil.

Anònim ha dit...

Hola Fonde,
m'agradaria recomanar un grup de música anomenat OUTKAST, toquen un estil de rap i rock contemporani.
La cançó que vull recomanar es diu HEY YA!, i es del seu penúltim àlbum anomenat Speakkerboxx. Aquesta cançó juntament amb l'àlbum van guanyar 2 grammys. Espero que os agradi.
Fonde et deixo el link aquí: http://www.deezer.com/track/702 per al deezer.

John Carrawell ha dit...

Bé, ara m'agradaria entrar en terreny cinematogràfic, ja que de moment s'ha tocat poc en aquest blog.

Afortunadament, tinc un convidat d'honor per estrenar la secció de pel·lícules: ni més ni menys que el mestre Stanley Kubrick amb una de les seves famoses -tot i que no la millor- cintes. Es tracta de
La Chaqueta Metálica
, un film del 1987 que reflecteix amb un humor fort i sarcàstic el drama de la guerra del Vietnam. El missatge que ens transmet és totalment antibèl·lic, i ho podem comprovar gràcies als contrastos entre situacions esperpèntiques i moments dramàtics envers la mort d'un company. Això només és un petit exemple d'una pel·lícula que arriba gairebé a les dues hores.
Destaco també que l'eloqüent i trepidant inici acaba per donar lloc a una segona part no tan emocionant i divertida, tot i que la qualitat es manté força constant al llarg del film.

No us destaparé pas més detalls de la trama, sou vosaltres qui heu de gaudir de la pel·lícula. Per suposat, jo vaig passar una bona estona veient-la!


Joan

Anònim ha dit...

Ei fontde, avui m'agradaria recomanar una història que de fet és un clàssic a la història de la literatura, però que la versió que he llegit jo està molt bé. Es tracta de la guerra de troya explicada per Robert Graves, amb la diferència de que és provablement el primer intent modern d'explicar la guerra de troya des de la fundació de la ciutat fins al retorn dels grecs victoriosos, en un llibre que destaca per la seva brevetat. Podríem dir moltissimes coses bones sobre aquesta edició, però el que crida més l'atenció és que està redactat en forma de novel·la moderna, és a dir en prosa, i el més important, amb vocabulari actual. És una versió de la Ilíada molt fàcil i curta de llegir. No he trobat cap web que s'expliqui més extensament que el comentari, però si esteu interessats en l'autor (i us haig de dir que és un prestigiós autor anglés considerats per alguns crítics literaris el relleu d'Isaac Asimov a nivell d'històriá sobretot), la web he trobat, amb totes les seves obres és la següent http://www.booksfactory.com/writers/graves_es.htm. Val la pena de llegir-lo, que us ho passeu b

Twiggy_miss ha dit...

un llibre: 'El Alquimista'
de Paulo Coelho

genial :D

explica la història d'un pastor que té un somni, la seva Llegenda Personal, per la qual lluitarà i prendrà decisions difícils i doloroses: veu un tresor i sap que és el seu destí. Abans, però, haurà d'enfrontar-se a alguns perills, saber llegir els senyals que l'Ànima del Món li ensenya i aprendre a escoltar el cor. I tot això, faltaria més, en una de les terres més exòtiques, misterioses i espectaculars: el nord d'Àfrica.



si el llegiu, gaudiu-ne lentament, a mesura que l'aventura us recorre i us captiva.


salut!

John Carrawell ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
John Carrawell ha dit...

Aquest cop entro en temàtica literària recomanant un gènere que possiblement agradarà a pocs, però que, a tall personal, el gaudeixo molt. Es tracta de la filosofia, la qual té fama de ser tediosa i molt enrevesada, però que, buscant i informant-se més a fons, un troba de tot.

Des de fa un temps que he anat adquirint una sèrie de llibres, alguns dels quals encara tinc pendents de llegir, d'autors de filosofia poc coneguts -no són Nietzsches ni Schopenhauers- que donen punts de vista interessants sobre temes generalment existencials, com la vida, la ciència, la religió o el conjunt i la posada en conflicte de totes tres.

Per a aquells que vulgueu encetar el gènere de la filosofia dins de les vostres lectures, us recomano un parell de llibres:

Aprende a Vivir: Historia de la filosofía , de Luc Ferry, exministre francès. Un llibre realment recomanable per començar amb bon peu en la literatura filosòfica, ja que conté informació molt interessant i una part de la història poc divulgada i, per tant, nova per la majoria dels lectors. A més a més, la lectura és molt amena i l'autor fa ús d'un vocabulari precís però sense complicacions, ja que el llibre està dedicat especialment a tots aquells que volen llançar-se a la piscina del pensament filosòfic.


La feliz desesperanza, del també francès André Comte-Sponville. El llibre és curt -poc més de cent pàgines- i petit, la qual cosa fa que sigui més atractiu i inciti a llegir-lo al bus, al metro o en qualsevol altre lloc. El llibre té un format d'entrevista, és a dir, una successió de preguntes al filòsof que fa un periodista col·laborador, l'Edmond Blattchen. Amb llenguatge clar i directe, Comte-Sponville ens dóna una idea filosòfica sobre la vida i el materialisme basada en les seves pròpies experiències vitals i la seva maduració com a persona.



Joan

John Carrawell ha dit...

Avui recomano un dels grups que més influència han exercit al món del rock a partir dels anys 70: Led Zeppelin.

Segur que molts de vosaltres ja n'heu sentit a parlar, però no està de més que sabeu un parell de detalls bàsics:

- El grup està format per Robert Plant (veu), Jimmy Page (guitarra), John Paul Jones (baix) i John Bonzo Bonham (bateria). Tots quatre estan considerats uns pioners i referents de gènere amb els seus respectius instruments.

- El grup va dissoldre's l'any 1980 per la mort de Bonzo, produïda per aspiració del seu propi vòmit.



És possible que a alguns no us agradi, ja que és rock de la old school i no són gaires els grups d'avui dia que conservin l'estil original dels 70.

Per acabar, deixo una cançó de LZ que, tot i no ser tant coneguda com la famosa Stairway to Heaven, a mi m'encanta.

Babe I'm Gonna Leave You

Maria Hradvíno ha dit...

Joan!
deixo una suggerència rapida, que hauria d'estar estudiant..

Avui de cine, concretament d'una peli que vaig veure fa bastant de temps, "High Fidelity".

Explica la història d'un home (John Cusack) que té una botiga de vinils i ha d'enfrontar-se als problemes que té amb la seva novia i amb els seus dos companys de feina (Jack Black i Todd Louiso).
Gran comèdia amb una més gran encara BSO (The beta band, led zeppelin, belle&sebastian, bob dylan, springsteen..)

Més informació: http://www.zinema.com/pelicula/2000/altafide.htm

i també: http://www.youtube.com/watch?v=lgnw7q66fbA&feature=related


Ale, un petoó!

Maria Castellvi.

Twiggy_miss ha dit...

eei

has escoltat mai 'unfinished sympathy'? no tenen una història massa llarga però han tocat amb grups coneguts com Bad religion, dover, jimmy eat world i són de bcn, per cert.

m'encanta la cançó que es diu 'spin in the rye' i bé, t'enganxo per aquí el link del you tube per si t'interessa

http://www.youtube.com/watch?v=-uzyJub5UWA

espero que t'agradi :)

bon cap de setmana!

Anònim ha dit...

joann!

vull recomanar una película, la vaig veure fa un temps i em va sorpendre, em va agradar molt, trobo que dona per a reflexionar i és molt maca.
És díficil definirla però podirem dir qe tracta sobre els comportaments de les persones segons les situacions que els hi toca viure, demosra que la gent, a vegades, no és dolenta o bona, depen segons el context.
També fa una crítica a la societat americana.

Aquesta película es diu CRASH.

un petó!

Anònim ha dit...

Joan!

jaja era una bona idea la codificació

aqui et deixo una proposta d'aquelles per passar l'estona, les primeres són fàcils però després es van complicant

http://www.deathball.net/notpron/

clara ha dit...

joann!

vull recomanar una película, la vaig veure fa un temps i em va sorpendre, em va agradar molt, trobo que dona per a reflexionar i és molt maca.
És díficil definirla però podirem dir qe tracta sobre els comportaments de les persones segons les situacions que els hi toca viure, demosra que la gent, a vegades, no és dolenta o bona, depen segons el context.
També fa una crítica a la societat americana.

Aquesta película es diu CRASH.

un petó!

Anònim ha dit...

informàtics a la parla...
això de fer tècniques és algo aborrit.
jejeje
merda ens han pillat!
vsle va palli ara anem a currar.

1peto
el palli ens ha tellat el comentari

Anònim ha dit...

Vaig dir que comentaria i aquí estic. Vui recomanar un gran cantant com és Nickelback amb una de les seves grans cançons; far away.
Hi ha una altra persona que estic segura que donaria la cara per aquest cantant.
De vegades ens pasen coses que no entenem i per aquest motiu he volgut escriure aquest comentari. Ella entendrà el per què, segur.
La nomenada sap de qui parlo.

Escolteu la cançó de veritat, enamora.

FondAAA!!! ejejej bromaa FONDE, la foto ya la pasaré quan m'arregli l'ordenador.

1pto