dissabte, 17 de maig del 2008

Chema Madoz


¿Què us suggereix aquesta imatge?
Encetem secció d'Art amb un dels artistes que més admiro, aquest fotògraf madrileny de 50 anys que ha revolucionat el món de la fotografia. Allunyat de "photoshops" i noves tecnologies (aquí no hi ha trucs informàtics), disposa els elements que vol captar en un espai diferent del que ocupen habitualment i els relaciona amb nous contextos que provoquen, primer, la sorpresa, i després ens aporten un significat nou, una metàfora del que ens envolta. La bellesa de les seves fotos la trobem sobretot en la senzillesa del que capta: aquí no trobareu grans muntatges ni efectes espectaculars, sinó naturalitat. Recorda sovint els poemes visuals de Joan Brossa, a qui va conèixer i admirava. Si us passegeu per la seva web (www.chemamadoz.com)el coneixereu millor i si cliqueu aquí entrareu en una galeria fotogràfica de la seva obra. Ara sabem per què diuen que una imatge val més que mil paraules. Què us sembla?

2 comentaris:

John Carrawell ha dit...

Mai no havia sentit a parlar d'aquest fotògraf. La veritat és que pràcticament ja no trobem pràcticament artistes que no s'hagin contagiat de la moda digital fotogràfica.

Personalment, m'agraden les fotografies exemptes de retocament, però encara gaudeixo més d'aquelles de les quals emana espontaneïtat per les quatre bandes, com poden ser, per exemple, les fotografies fetes per corresponsals de guerra.

Anònim ha dit...

Hola Joan,
Jo volia recomenar el nou album de Snow Patrol anomenat Eyes Open. Dos de les millors cançons són: Signal Fire (és la banda sonora de Sider-man 3) i Hands Open.