dimecres, 10 de desembre del 2008

Les millors cançons estatals 2008

Els qui em coneixeu, sabeu que m'encanten les llistes (de millors i pitjors discos, pel·lícules, llibres, artistes, esdeveniments, etc.) Per aquestes dates, cada any tinc la temptació poc original de mirar enrere i valorar el que ha passat en els darrers 12 mesos, i aquest any no serà diferent.

Us proposo 5 cançons
de l'Estat en imatges. La diferència, en aquest cas, és la possible participació dels qui entreu al bloc. Com que de llistes n'hi haurà per donar i per vendre i com que el meu criteri es veu incapaç de decidir la posició que ocupa cada cançó, la idea és que cadascú proposi la seva particular classificació i aporti, si vol, nous noms a les llistes que us proposo, que pel fet d'haver-les confeccionat un servidor, òbviament, no deixen de ser subjectives. (També podeu votar-ne una de la tria a l'enquesta del marge). En la propera entrega tindrem les 10 millors cançons internacionals... i si convé després les planetàries, còsmiques, i les que convingui...

Aquí teniu, doncs, les que, segons el meu humil parer, són les 5 millors cançons de l'any a l'Estat. Vosaltres decidiu l'ordre i les reivindicacions. (Apa, voteu!)

ESTA NOCHE SÓLO CANTAN PARA MÍ,
LA CASA AZUL (LA REVOLUCIÓN SEXUAL):



WA YEAH!,
ANTÒNIA FONT (COSER I CANTAR):



DONA ESTRANGERA,
MANEL (ELS MILLORS PROFESSORS EUROPEUS):



UN TROS DE FANG,
MISHIMA (SET TOTA LA VIDA):



FANTASMA,
ALBERT PLA (LA DIFERENCIA):



Suggerències? Reivindicacions? Deixeu un comentari, valents!

2 comentaris:

Anònim ha dit...

El CD és de 2007, però crec que el videoclip és de 2008 i tindrien lloc entre aquestes cinc:

Love of Lesbian: "Universos infinitos"

Joan Fontdeglòria Solà ha dit...

tens raó, rafa, és un gran vídeo d'una gran banda. no els he inclòs pel que dius (el disc, "Cuentos chinos para niños del Japón" és del 2007 i ja va ser disc de l'any per a alguns mitjans l'any passat). El disc és dels grans i la cançó i el videoclip estan a l'alçada (merci, no l'havia vist: http://es.youtube.com/watch?v=VQrnD1_34z4)

en conec més d'un que subscriu la teva reivindicació... bernat??

mireu-vos el video i escolteu la cançó; la vida de les petites coses... i la nostra; preciós.

merci crack!

1ptó

joanfontde