divendres, 18 de març del 2011

El nou disc i videoclip de Manel

Ja podem gaudir, de dalt a baix, del nou disc de Manel, 10 milles per veure una bona armadura. I també del primer clip, un petit film preciós, a l'estil del Spike Jonze més oníric (el podeu veure i llegir-ne una bona crítica a Rockdelux.es). El disc conté moments estel·lars, han reblat el clau (la crítica detallada la trobareu clicant al bànner del marge).

Avui el disc ja es pot comprar... i descarregar gratuïtament. Si el voleu, us recomano Compartim.cat, una web d'enllaços a pàgines que contenen discos en descàrrega directa dels Països Catalans, feta pels qui l'administren i tot els qui la visiten, que hi poden col·laborar recomanant enllaços.

Ara ens toca gaudir-lo amb calma i, quan vulgueu, podeu dir què us sembla.

8 comentaris:

Nahim de Forvik ha dit...

Mercès per l'enllaç. Ja he vist el videoclip i he escoltat el primer single. Encara que no combrego amb els postulats dels Manel, celebro que la música catalana torni estar a la cresta de l'onada, i que sobretot, hagi donat un cop de timó i que la música que es factura avui en dia, sigui totalment diferent del ja llunyà "Rock en Català" i que no sigui un revival naftalinós. Salut!

Joan Fontdeglòria Solà ha dit...

Ei Nahim!

Em sumo a la teva celebració! Sobretot ara que haurem de tornar-nos a empassar el revival als mitjans... amb l'oportunista tornada dels Sopa de Cabra; quina vergonya, no? (i més si tenim en compte que l'autèntic rockero i ànima de la banda era el guitarra, Joan "Ninyín" Cardona", que va morir deu fer 8 o 10 anys... no ho podien haver deixat allà, i prou? Ara que hi penso, el Pep Sala tampoc ha parat mai de treure-li suc als Sau... després d'en Carles Sabater... deu ser un tema de l'època...)


joanfontde

Nahim de Forvik ha dit...

Joan, no ho sé, potser hauria estat més punible que haguessin tret un disc amb nous temes i com si no hagues passat res. És innegable que els Sopa vàren ser uns pioners i que trencaren per sempre un cert encarcarement de propostes que ja venia des de el temps de la Nova Cançó, i que si no tenen calers al calaix vulguin fer una mica de d'exercici de nostalgia, només falta el Ninyin i almenys ells no s'aprofitaren de la seva mort per fer un disc o un concert. Joan, et deixo una petita crònica que vaig fer l'any passat sobre La Moguda Gironina:

http://elprofetaestudiant.blogspot.com/search/label/La%20Moguda%20Gironina

Salut i que la música t'acompanyi!

Duda ha dit...

Ei, gràcies per l'enllaç, ja m'he l'he descarregat!!! ara toca escoltar-lo!!! iujuuu!!!

Joan Fontdeglòria Solà ha dit...

Ei Nahim!

Bona feina, a l'article de la moguda gironina! M'ha encantat retrobar, per exemple, els Kitsch (eren els meus preferits a l'època).

I dels Sopa, veurem si compleixen la paraula i fan UN concert de retrobament i prou. De totes maneres, tampoc em faig mala sang: si realment el que la gent vol és nostàlgia, doncs res, qui vulgui, que retorni al passat. Només ho discuteixo perquè em sembla que ja es van aprofitar prou en el seu moment dels ajuts i subvencions per triomfar com perquè ara, a més, aprofitin també la revifalla de la música en català... amb la qual ells no hi tenen res a veure... per sort!


fins aviat!


joanfontde

Joan Fontdeglòria Solà ha dit...

Per cert!

Ja ho sabeu, no? Ara Sopa de Cabra diuen que no faran 1 concert, sinó 2. El proper pas serà un disc recopilatori? Anar al PopArb? Fer les campanades a TV3?

Insisteixo: tothom pot sentir i gaudir de la nostàlgia que vulgui, però AQUESTA nova moguda de pop d'aquí ja no té res a veure ni amb ells ni amb el seu tarannà, i és lleig que se n'aprofitin.



joanfontde

John Carrawell ha dit...

Ei, Joan, com anem?

Ja he reproduït uns quants cops el nou disc de Manel i no en puc estar més content, és l'essència del primer CD reciclada i portada a terme novament, sense deixar enrere el segell propi, aquesta lírica tan característica. Potser trobo a faltar el constant recolzament de l'ukelele que tan present era en Els millors professors europeus...però tot i això un disc de deu, com el començament del seu títol!

Espero que tot et vagi bé per allà on paris, que ja fa anys que no en sé res, de tu! Una abraçada,

Joan

Joan Fontdeglòria Solà ha dit...

Hosti, Joan! Quan de temps! També m'alegra saber de tu, i estic convençut que tot et va la mar de bé. Personalment, estic gaudint més que mai de la meva feina i obrint noves vies; no em puc queixar de res.

Sí senyor! Gran disc el de Manel. M'encanta perquè trenca les expectatives... podrien haver tirat del filó anterior, però han anat més enllà, com els grans. Impecables. Estic convençut que aconseguiran el que es proposin (vull dir que si no acaben fent el "Gran Salt", serà pq no voldran).

Saluda a qui encara et trobis de part meva: tinc molt bons records de tots!

Salut... i fins aviat!!


joanfontde