dissabte, 19 de maig del 2012

Richard Hawley, 'Standing At The Sky's Edge'

De veritat és Richard Hawley? Costa reconeixe'l, allunyat dels arranjaments de corda habituals, arraconant fins i tot el crooner. Reneix amb guitarres, baix i bateria, tot plegat embastat de psicodèlia gairebé triposa. Com si retornés als seixanta i viatgés cap als maleïts temps que corren, tens i amb mala llet. De la nostàlgia al cataclisme.

Només manté algun petit record per a la calma de la vida anterior (Seek itDon't stare at the sun són les úniques 100% Hawley abans-de) i, entre el aquell Hawley i el d'ara, una nova obra mestra, l'última peça del disc, Before. La resta, o cops de puny o viatges hipnòtics, o en coet, mentre el sol enlluerna, o tot alhora. Time will bring your winter és l'escapada més sideral a què mai ens ha convidat. Down in the woods és garatge rotllo The Stooges amarat de Spiritualized. Del millor pòsit guitarrero als millors astronautes sonors contemporanis. De 13th Floor Elevators a MC5... i cap a Paul Weller, tot cuinat al seu planeta particular.

Hawley, sempre bevent del millor pòsit, ara canvia de pou, i resulta fet a mida per als maleïts temps que corren. Quan vulguem recordar com va ser el 2012, escoltarem Standing At The Sky's Edge.



*Diumenge 3 de juny Richard Hawley presenta el nou disc a Barcelona, a 2/4 d'11 a l'Arc de Triomf. El Primavera Sound el regala a la ciutat, mai millor dit.   



1 comentari:

Víctor Alonso ha dit...

Hey Fontde! :)
Fa poc, quan ens vam veure a la presentació del Francesc, vam quedar que et localitzaria per aquí perquè no ens perdem la pista--
Estaràs pel Sónar? (Jo divendres no em vull perdre a James Blake...)

Espero que continuin les interessants recomanacions musicals, i d'altres reivindicacions no mediàtiques, en aquest bloc; som molts els qui te les agraïm! :)
Una abraçada i fins aviat, seguim en contacte!