diumenge, 22 de maig del 2011

Els antisistema sou vosaltres


Els qui mouen els fils estan descol·locats. Observen el que està passant aquests dies arreu de l'Estat i no entenen res. Perquè ells han establert les regles del joc, les lleis del sistema, les han executat i se n'han aprofitat endogàmicament sense escrúpols. Fins ara, els únics que els escopien els tenien control·lats, etiquetats: "antisistema", els deien. "Són violents, només volen atemptar contra la pau social que tant ens va costar establir", deien. "Són perillosos, quatre grillats, delinqüents".


Els qui mouen els fils tenen un problema: no entenen res. Perquè les reivindicacions al carrer estan sent populars. Perquè resulta que hi ha gent que no es manifesta, sinó que reflexiona. Perquè es vol transformar profundament la societat a través de la societat mateixa. Perquè ningú els representa. "¿Qui hi ha al darrere?" pregunten. No entenen res. "¿Qui se n'aprofitarà, a les eleccions?".

(A) No, paios, no heu entès res. No representem a cap partit, a cap organització. Volem que la gent prengui la paraula, intervenir en el sistema. Control+Alt+Supr i posar nous fonaments.


($) Però els delinqüents "antisistema" també són aquí! Acabareu amb la pau social!

(A) No heu entès res. Ho heu podrit tot. Sou corruptes i especuladors per definició. I els qui hem intentat canviar el vostre status quo des de dins, hem tret el cap, ens n'hem avergonyit i hem marxat per dignitat. No heu entès res.
Ah! I... per cert: els qui anomenàveu "antisistema" us escupien perquè ho mereixíeu. Perquè VOSALTRES sou els únics antisistema.


Fotos: Plaça Catalunya, 20 de maig de 2011. Autor: Jordi Mercader

2 comentaris:

Duda ha dit...

Ahir hi vam ser, a Olesa també ens estem movilitzant... desitjo que tota aquesta revolta no s'acabi per cansament, per aborriment... és gran el què està passant! Hem de començar a pensar en com es continua i com es pot canviar el funcionament actual del món -al cap i a la fi-.
Hem de començar a construir una altra realitat, hem de ser creatius/ves i l'escola també ho ha d'ensenyar! ha s'ensenyar als alumnes a ser creatius i tenir opinió i criteri! (opino, tenia ganes de dir, penso, reflexiono i falta començar ha actuar)Hem de transmetre el discurs, el què es mou amb les nostres accions del dia a dia!

Joan Fontdeglòria Solà ha dit...

I tant! Escoles i instituts són claus, però complicats. Pensa que tot plegat està fotut de tal manera que estiguin estabornits... cada vegada més anys...
Però et garanteixo que som uns quants els qui hi fem la feina que dius: personalment, des que vaig començar a treballar, he procurat sempre fer-los entendre que han de prendre la iniciativa, tan aviat com sigui possible!

joanfontde