divendres, 14 de maig del 2010

Dr. Dog, la nova perla 'americana'

Són cinc americanets de Philadèlphia que fa poquet he conegut gràcies "a un que li ha dit un que li han dit..." -els millors descobriments, com sempre, el boca-orella-. Són una banda de rock indiscutiblement americà, sí, però a més beuen del soul i del pop-rock dels 60's i 70's... (com no, aquí també hi ha Beatles.. i Supertramp!) i de les millors bandes del moment.

El primer cop que els vaig escoltar, de seguida em va venir al cap Wilco i The Flamming Lips; després he sabut que Jeff Tweedy (líder dels Wilco) els ha apadrinat dient que és una de les seves bandes favorites. Ja han publicat tres discos i ara ja comparteixen escenaris amb gent tant il·lustrada com Howe Gelb o M. Ward. I el millor regal és que el dissabte 29 de maig seran al Primavera Sound, a l'escenari San Miguel, el gran, cosa que confirma que ja hi arribo tard i que la legió de guiris que ens hi trobarem ja els ha descobert fa temps... Tard, sí, però a temps de gaudir-los en viu a tot drap, com anuncien els directes que ja els hi hem vist per la xarxa.

El disc que se m'ha enganxat com una paparra és Fate, el segon. El primer, We All Belong, ja dibuixava el que podien arribar a ser, i al tercer, Shame, Shame, collen l'invent i s'atraveixen a convertir-lo en un festival, brillant i valent.

Us deixo dues perles: primer, un dels seus grans temes, The Rabbit, The Bat, and The Reindeer en viu i desenfrenat des d'Austin (Texas), el bressol de tota aquesta moguda que recupera el millor de la tradició folk i rock, el que etiquetem com a americana. I després, el vídeo de Hang on, tema que podrien signar els mateixos Wilco, o els millors Rolling Stones.

Algun dia ens deixarem créixer una barba salvatge i creuarem l'Atlàntic...




1 comentari:

Marc Martínez Garcia ha dit...

Home fontde quan de temps!!
estava passejant pel món dels blogs i he arribat aquí. Està bé el teu espai, bona músicaa!!
Tot bé?
Apa t'aniré seguint!